Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Policajti v Humennom štyroch Indov bez cestovných dokladov

Ilustračné foto. Foto: Facebook Polícia Slovenskej republiky

Všetci cudzinci sa podrobili aj testovaniu na ochorenie COVID-19, pričom výsledky boli negatívne.

Humenné 9. septembra (TASR) – Humenskí policajti zadržali na čerpacej stanici v meste Humenné krátko po polnoci 7. septembra štyroch Indov bez cestovných dokladov. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická s tým, že zdravotný stav jedného z cudzincov si na mieste vyžiadal ošetrenie tímom rýchlej zdravotníckej pomoci. Podľa nej bol cudzinec následne hospitalizovaný v humenskej nemocnici na ARO.

Ako ďalej priblížila Kopernická, na miesto zadržania bola vyslaná aj hliadka oddelenia azylu Humenné RHCP Sobrance, ktorá cudzincov predviedla na oddelenie z dôvodu zistenia totožnosti a vykonania ďalších služobných úkonov.

„Cudzinci boli v zmysle zákona o pobyte cudzincov zaistení s cieľom zabezpečiť výkon administratívneho vyhostenia, keďže sa na našom území zdržiavali neoprávnene, bez povolenia príslušných orgánov. Boli vypočutí v prítomnosti tlmočníka. Počas spisovania zápisnice prejavili záujem požiadať o udelenie azylu na území SR z dôvodu obavy o svoj život,“ uviedla hovorkyňa. Konanie o administratívnom vyhostení bolo podľa nej preto pozastavené a Indovia boli umiestnení v Záchytnom tábore Migračného úradu v Humennom, kde sa podrobia azylovej procedúre.

Kopernická potvrdila, že všetci cudzinci sa podrobili aj testovaniu na ochorenie COVID-19, pričom výsledky boli negatívne. Ako ďalej doplnila, štvrtý zo skupiny cudzincov je naďalej hospitalizovaný v humenskej nemocnici.