Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Bardejovčan požičal bankomatovú kartu, prišiel o 3000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Bardejov 21. marca (TASR) - Polícia v Bardejove vyšetruje prípad požičania bankomatovej karty a spôsobenia škody 48-ročnému Bardejovčanovi. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, Bardejovčan koncom januára dobrovoľne dal bankomatovú kartu inej osobe, a to z dôvodu jednorazového nákupu. "Karta sa však majiteľovi už nevrátila. Bez vedomia a súhlasu majiteľa z nej boli postupne uskutočnené viaceré neoprávnené výbery z bankomatov. Takisto ňou boli na viacerých miestach uhrádzané nákupy rôzneho sortimentu. Dôverčivému majiteľovi bankomatovej karty tak doposiaľ vznikla škoda vo výške takmer 3000 eur," uviedla Ligdayová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. "Zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodala krajská policajná hovorkyňa.