Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Polícia krátko po lúpeži v Širokom zadržala podozrivého muža

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Skutku sa mal dopustiť muž, ktorého už dve a pol hodiny po skutku zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Prešov 13. septembra (TASR) – Zo zločinu lúpeže polícia obvinila 63-ročného muža z obce Fričovce v okrese Prešov. Lúpežného prepadnutia sa mal dopustiť v piatok popoludní v jednej z predajní v obci Široké. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Muž vstúpil do predajne, pristúpil k pokladničnému pultu, na ktorý položil kuchynský nôž a od predavačky žiadal peniaze. Zaskočená žena ešte vyzvala muža, aby si to rozmyslel, no začal sa jej vyhrážať údajným komplicom, ktorý ho čaká vonku a má zbraň. Predavačka otvorila pokladňu, vybrala všetky papierové bankovky tak, ako si to páchateľ žiadal. Peniaze v hodnote 460 eur vzal a odišiel z predajne," uviedla Ligdayová.

Polícia v prípade začala podľa jej slov okamžite konať. Na základe vykonaných procesných úkonov bolo zistené, že skutku sa mal dopustiť spomenutý muž, ktorého už dve a pol hodiny po skutku zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.