Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila Trenčana, ktorý mal podviesť firmu v Košiciach

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený Stanislav je stíhaný na slobode, no hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Bardejov 11. júna (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove obvinil 33-ročného Stanislava z Trenčína z prečinu podvodu. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že muž ako konateľ jednej spoločnosti so sídlom v Bratislave mal pod zámienkou predaja osobného motorového vozidla značky Mercedes v kúpnej cene 97.000 eur uviesť do omylu inú spoločnosť so sídlom v Košiciach.

„Konateľ košickej spoločnosti, ktorý pochádza z Bardejova, v máji roku 2012 na základe predchádzajúcej záväznej objednávky poukázal bankovým prevodom čiastku vo výške 20.000 eur ako zálohovú platbu na kúpu tohto vozidla. Dohoda znela, že po uhradení zálohy bude toto vozidlo odovzdané kupujúcemu do 20 pracovných dní. K jeho odovzdaniu do dnešného dňa nedošlo ani po opakovaných výzvach kupujúceho,“ priblížila hovorkyňa.

Zo zálohovej platby bola vrátená len časť 12.500 eur a pritom predajca predmetným vozidlom vôbec nedisponoval. „Svojím konaním spôsobil poškodenej strane škodu vo výške 7500 eur. Obvinený Stanislav je stíhaný na slobode, no hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Migaľová.