Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Neplnoletý opitý Popradčan bez vodičáku spôsobil nehodu

Ilustračné foto.

Vyčíslila, že na vozidle vinníka vznikla škoda vo výške 500 eur a na poškodenom aute škoda v hodnote 2000 eur.

Poprad 27. októbra (TASR) – Polícia obvinila 17-ročného mladíka z Popradu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako informovala TASR prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, mladý muž bez vodičského oprávnenia narazil do zaparkovaného auta v popradskej mestskej časti Matejovce.

Ako priblížila hovorkyňa, v pondelok hodinu a pol po polnoci mladý muž viedol motorové vozidlo po miestnej komunikácii v Matejovciach. „Pri cúvaní sa nevenoval plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v premávke, následkom čoho narazil do zaparkovaného osobného vozidla. Tento nevodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol pozitívny, dosiahol hodnotu viac ako 1,5 promile,“ ozrejmila Ligdayová.

Vyčíslila, že na vozidle vinníka vznikla škoda vo výške 500 eur a na poškodenom aute škoda v hodnote 2000 eur. Obvinený mladík je podľa hovorkyne momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia a trestné stíhanie v tejto veci vedie poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade.