Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila muža z Hrabského zo zločinu úžery

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poškodené boli viaceré osoby, uviedla Ligdayová s tým, že obvinený muž skutok páchal po dlhší čas a na viacerých osobách.

Hrabské/Bardejov 22. novembra (TASR) - Zo zločinu úžery polícia obvinila 53-ročného muža z obce Hrabské v okrese Bardejov. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, bolo preukázané, že muž najneskôr od začiatku roka 2022 až doposiaľ zneužíval tieseň, neskúsenosť, ako aj rozumovú slabosť ľudí v obciach v okrese Bardejov.

"Poskytoval im pôžičky v rôznych sumách, požičiaval predovšetkým ľuďom zo sociálne slabších komunít. Poskytnutie peňazí bolo v hrubom nepomere s výškou mesačného úroku, ktorý sa pohyboval až okolo 50 percent. Pohľadávky si muž následne vymáhal a osobne preberal v pravidelných intervaloch, predovšetkým v čase vyplácania sociálnych dávok. Poškodené boli viaceré osoby," uviedla Ligdayová s tým, že obvinený muž skutok páchal po dlhší čas a na viacerých osobách. Bardejovská polícia sa prípadom aj naďalej intenzívne zaoberá.