Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

JEDEN ZÁKAZ ŠOFÉROVANIA MU NESTAČIL: Vodič nafúkal 3,3 promile

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Obvinený viedol vozidlo napriek tomu, že za alkohol za volantom bol už opakovane odsúdený.

Vojňany 24. mája (TAR) - Polícia spod Tatier obvinila muža z obce Vojňany, okres Kežmarok, podľa krajskej policajnej hovorkyne z Prešova Jany Ligdayovej mal šoférovať pod vplyvom alkoholu aj napriek doživotnému zákazu.

Hovorkyňa uviedla, že 37-ročného muža poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Tento skutok spáchal v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia. V pondelok (23. 5.) dopoludnia ako vodič jazdil po miestnej komunikácii v meste Spišská Belá, kde ho na Mierovej ulici policajná hliadka zastavila a podrobila kontrole," priblížila Ligdayová. Policajti zistili, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu, pričom výsledok jeho dychovej skúšky presiahol hodnotu 3,3 promile.

Obvinený pritom viedol vozidlo napriek tomu, že za alkohol za volantom bol už opakovane odsúdený. V máji minulého roku mu súd dokonca uložil trest zákazu riadenia motorových vozidiel každého druhu na doživotie. "Polícia muža na mieste obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uzatvára Ligdayová.