Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila štyroch Rumunov z krádeže v dvoch zlatníctvach

Ilustračná foto. Foto: TASR/DPA

Slovenskí policajti na prípade spolupracovali s maďarskou políciou.

Poprad 7. septembra (TASR) – Polícia objasnila krádež v dvoch zlatníctvach, ku ktorej došlo 3. septembra v meste Poprad. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove obvinil zo zločinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci štyroch občanov Rumunska - mužov vo veku 23, 37, 31 a 25 rokov. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľov trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ligdayová priblížila, že páchatelia 3. septembra v skorých ranných hodinách rozbili sklenené dvere jednej z reštaurácií v obchodnom centre a vošli do vestibulu k dvom predajniam zlatníctva, kde rozbili sklenenú výplň. „Z predajní ukradli šperky v doposiaľ nevyčíslenej škode a odišli preč. Páchatelia spôsobili aj škodu poškodením zariadenia vo výške 21.000 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej ozrejmila, vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Polícia na prípade intenzívne pracovala a aj vďaka medzinárodnej spolupráci s maďarskou políciou sa osoby podozrivé zo spáchania tohto zločinu podarilo vypátrať a zadržať. Podľa Ligdayovej boli osoby zadržané príslušníkmi maďarskej polície na hraničnom prechode Parassapuszta medzi SR a Maďarskom.



„Na základe dôkaznej situácie krajský vyšetrovateľ zadržaným osobám, s ktorými boli vykonávané potrebné procesné úkony, vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vydanie príkazu na zatknutie a podnet na podanie návrhu na vydanie európskeho príkazu na zatknutie,“ objasnila hovorkyňa.

Dodala, že na prípade polícia aj naďalej intenzívne pracuje, a preto nie je možné k nemu poskytnúť bližšie informácie.