Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila troch mladíkov z Rakús z rôznych trestných činov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najstarší z trojice, 20-ročný Kristián bol zase obvinený z trestného činu výtržníctva a z trestného činu ublíženia na zdraví.

Kežmarok 18. júna (TASR) – Z trestného činu výtržníctva polícia obvinila 17-ročného Slavomíra. Rovnako i 19-ročného Štefana, ktorý je obvinený aj z trestného činu nebezpečného vyhrážania a trestného činu poškodzovania cudzej veci. Najstarší z trojice, 20-ročný Kristián bol zase obvinený z trestného činu výtržníctva a z trestného činu ublíženia na zdraví. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, prípad týchto troch mužov pochádzajúcich z Rakús, vyšetruje polícia v Kežmarku.

"V stredu (16. 6.) popoludní došlo v jednom z domov k hádke medzi Štefanom a jeho kamarátkou, pričom otvoril ventil na dvoch propán-butánových fľašiach a vyhrážal sa prítomných osobám, že tam všetko vybuchne a všetci zomrú. Mladý muž potom vyšiel na verandu domu čo využila jedna z ohrozovaných žien a propán-butánové fľaše opäť uzavrela. Štefan vonku na ulici palicou udieral po vozidle značky Škoda Fabia, čím vznikla škoda vo výške približne 500 eur," uviedla Ligdayová.

K Štefanovi sa podľa jej slov následne pridal Slavomír i Kristián a na verejnosti napádali ľudí. "Do 31-ročnej ženy hodili železnú tyč, následkom čoho utrpela zranenia, okrem iného aj zlomeninu predpriehlavkovej kosti. Palicou sa taktiež zaháňali na 67-ročného muža, ktorému prišiel na pomoc jeho syn. Útoky obvinených pokračovali aj voči ďalším osobám," skonštatovala Ligdayová.

Ako dodala, Štefan i Slavomír tak konali napriek tomu, že za rovnaké trestné činy už boli v minulosti právoplatne odsúdení. Po príchode privolanej policajnej hliadky dvaja z mužov skončili v cele policajného zaistenia.