Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila vodiča z Prešova, nafúkal 2,29 promile

Kontrola motorových vozidiel Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Prešove na ceste pred Svidníkom v smere od Prešova. Na snímke dychová skúška na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme vodiča vozidla. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pri nehode vznikla škoda na vozidle vo výške približne 2000 eur a na oplotení a ostatných veciach vo výške približne 6000 eur.

Prešov 7. apríla (TASR) - Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 21-ročného muža z Prešova. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v pondelok (5. 4.) večer viedol ako vodič osobné motorové vozidlo značky BMW a pri parkovaní na ulici K Okruhliaku sa podľa jej slov plne nevenoval vedeniu vozidla.

"Zišiel s ním mimo vozovky, dole svahom až k budove miestneho podniku, kde narazil do kovového oplotenia, samotnej terasy, odpadkového koša, skruže i kvetináča. Dychová skúška u vodiča bola pozitívna, a to s výsledkom 2,29 promile. Pri nehode vznikla škoda na vozidle vo výške približne 2000 eur a na oplotení a ostatných veciach vo výške približne 6000 eur," povedala Ligdayová s tým, že muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.