Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Polícia pátrala v Huncovciach a Veľkej Lomnici po hľadaných osobách

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do akcie sa aktívne zapojilo 83 policajtov z poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície a tri služobné psy.

Huncovce/Veľká Lomnica 24. marca (TASR) - Nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov si vyžiadala dnešná dvojhodinová mimoriadna pátracia policajná akcia v služobných obvodoch Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku, a to v rómskych osadách Huncovce a Veľká Lomnica. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že akcia, ktorá sa začala o 6. hodine, bola zameraná na pátranie po hľadaných osobách, po páchateľoch trestnej činnosti a priestupkov.

"Do akcie sa aktívne zapojilo 83 policajtov z poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície a tri služobné psy. V služobných obvodoch preverili celkovo päť objektov prevažne v uvedených rómskych osadách, v ktorých boli predvedené dve osoby. Obvinené boli z prečinu výtržníctva. Ďalšie osoby sa počas policajnej akcie v mieste svojho bydliska nezdržiavali," priblížila hovorkyňa.

K narušeniu verejného poriadku počas policajnej akcie podľa nej nedošlo, neboli použité donucovacie prostriedky a nedošlo ani k zraneniu osôb.

"V súvislosti so sobotňajšou (22.3.) výtržnosťou v obci Huncovce polícia okamžite prijala opatrenia na zistenie páchateľov tohto skutku," upozornila Migaľová. V prípade sa začalo trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a voči štyrom konkrétnym osobám už bolo aj vznesené obvinenie.

V tomto prípade naďalej prebieha intenzívne vyšetrovanie, polícia preveruje protiprávne konanie ďalších osôb zúčastnených na sobotňajšom incidente. Je teda pravdepodobné, že bude začaté trestné stíhanie voči ďalším osobám, a to aj v prípade trestného činu pokusu ublíženia na zdraví.