Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Starostu Ladomirovej obvinili zo subvenčného podvodu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Starosta je podľa neho stíhaný na slobode a v prípade dokázania vinu mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ladomirová 25. februára (TASR) – Policajný vyšetrovateľ zo Svidníka vzniesol v pondelok (23.2.) obvinenie pre prečin subvenčného podvodu voči starostovi obce Ladomirová v okrese Svidník.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, podľa doterajšieho vyšetrovania mal štatutár obce Ladomirová požiadať úrad práce, sociálnych vecí a rodiny o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na podporu  rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti formou jednorazovej paušálnej platby vo výške 4500 eur. Účelom príspevku bolo vytvorenie dvoch pracovných miest správcov budov, objektov a potokov obecného úradu. Nastúpiť do práce mali 1. októbra 2014 a pracovať mali deväť mesiacov.

"K žiadosti mal starosta predložiť fiktívne písomné doklady zo štátnych inštitúcií, pričom na základe nich bol tento príspevok schválený. Následne 29. septembra 2014 obvinený podpísal dohodu o poskytnutí uvedeného príspevku, čím takto v otázke splnenia podmienok uviedol štát do omylu a neoprávnene od neho vylákal, v zastúpení Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Bardejove, finančné prostriedky, ktoré sú mesačne refundované zo štátneho rozpočtu na základe predložených žiadostí obce o platbu," povedal hovorca.

Starosta je podľa neho stíhaný na slobode a v prípade dokázania vinu mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.