Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

CHCEL NAKÚPIŤ ZA 30 EUR, PRIŠIEL O TISÍCE: Muž naletel podvodníkovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

už zo Svidníka mal záujem prostredníctvom internetovej stránky zakúpiť dva nočné stolíky.

Svidník 23. novembra (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu vedie polícia vo Svidníku v súvislosti s predajom dvoch nočných stolíkov, ku ktorému nedošlo. Muž zo Svidníka však prišiel o takmer 4000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, 59-ročný muž zo Svidníka mal záujem prostredníctvom internetovej stránky zakúpiť dva nočné stolíky. Ozval sa mu muž údajne z Brezna, ktorý mu ich chcel za 30 eur predať, pričom mal zabezpečiť aj odvoz.

"Kupujúci dostal od predávajúceho link odkazujúci na stránku, kde mal dohodnutú sumu uhradiť. Dôverčivý muž na tejto stránke vyplnil všetky údaje k platobnej karte a zadal platobný príkaz. Neskôr dostal informáciu o neplatnom odkaze, s požiadavkou na opakované zadanie platby. Z jeho karty bolo neskôr odčítaných 990 eur," priblížila Ligdayová.

Následne mu cez internetbanking prišla ďalšia žiadosť o autorizáciu platby vo výške 990 eur. Muž si zvýšil limit a aj táto platba mu z účtu odišla.

"Neskôr mužovi prišla správa, že mu bude vrátená suma 1980 eur, len musí autorizovať platbu v takejto výške, čo aj urobil. Z účtu mu boli opätovne odpočítané finančné prostriedky vo výške 1980 eur. Svidníčanovi tak vznikla celková škoda 3960 eur," dodala Ligdayová.