Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešovskom kraji bude popoludní dopravno-bezpečnostná akcia

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti budú kontrolovať dodržiavanie zákazu používania telefónu počas jazdy, dodržiavanie zákazu požitia alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy a budú kontrolovať dodržiavanie rýchlosti.

Prešov 19. marca (TASR) - Dopravno-bezpečnostná akcia, ktorej cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj znížiť negatívne dôsledky na zdraví a na životoch na cestách, sa uskutoční v utorok popoludní v Prešovskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajti budú kontrolovať dodržiavanie zákazu používania telefónu počas jazdy, dodržiavanie zákazu požitia alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy a budú kontrolovať dodržiavanie rýchlosti jazdy. Zamerajú sa podľa Ligdayovej aj na nemotorových účastníkov cestnej premávky, ktorí sú taktiež povinní dodržiavať pravidlá na cestách.

"Pozornosť službukonajúcich policajtov bude zameraná aj na používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti," doplnila krajská policajná hovorkyňa.