Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Dôverčivého seniora z Veľkej Lomnice zlodej okradol o 8600 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V prípade sa začalo trestné stíhanie pre prečin krádeže, pričom podľa zákona je za takýto trestný čin trestná sadzba šesť mesiacov až tri roky.

Veľká Lomnica 23. júla (TASR) – Neznámy muž v pondelok (21.7.) okradol 83-ročného seniora z obce Veľká Lomnica v okrese Kežmarok o 8600 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

"Neznámy muž prišiel do obce na motorovom vozidle a zastavil sa pri miestnom seniorovi s tým, že jeho dcéra vyhrala v súťaži vecné ceny, ktoré jej doniesol k osobnému odberu. Starček pozval neznámeho do svojho rodinného domu. Tam mu podvodník oznámil, že za ceny je potrebné zaplatiť 1800 eur. Domáci pán najskôr vydal 250 eur, ktoré mal pri sebe v kuchyni a po zvyšné peniaze šiel do spálne. Hneď po tom, čo vybral svoje úspory z ukrytej peňaženky, páchateľ mu z nej zobral 8350 eur v hotovosti a ušiel," uviedla Migaľová.

Dôverčivému mužovi vznikla celková škoda 8600 eur. V prípade sa začalo trestné stíhanie pre prečin krádeže, pričom podľa zákona je za takýto trestný čin trestná sadzba šesť mesiacov až tri roky.