Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Polícia zadržala na východnej hranici šiestich cudzincov

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Neoprávnené prekročenie slovensko-ukrajinskej štátnej hranice, a to viacerými osobami, zaznamenal tamojší kamerový systém v utorok 24. marca.

Nižné Nemecké 25. marca (TASR) - Neoprávnené prekročenie slovensko-ukrajinskej štátnej hranice, a to viacerými osobami, zaznamenal tamojší kamerový systém v utorok 24. marca. Policajti následne zadržali na našom území šiestich cudzincov.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, cudzinci prekročili našu východnú hranicu v smere z Ukrajiny v utorok ráno. Muži zákona následne podrobili kontrole v katastrálnom území obce Nižné Nemecké dvoch štátnych príslušníkov Sýrie a štyri osoby z Iraku.

Uvedení cudzinci pri sebe nemali žiadne doklady, preto ich polícia za účelom zistenia totožnosti predviedla na oddelenie. "Štátni príslušníci Sýrie boli z územia SR následne administratívne vyhostení. Štátni príslušníci Iraku prejavili úmysel požiadať o azyl na Slovensku, budú preto prevezení do azylového zariadenia," dodala Kopernická.