Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade opäť behali za dobrú vec. Chceli prekonať vlaňajší rekord

Na snímke mladý účastník v cieli 4. ročníka charitatívneho behu VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015. Foto: TASR/Oliver ondráš

Podtatranská metropola sa stala opäť po roku dejiskom charitatívnej akcie pod názvom VSE City Run.

Poprad 10. júna (TASR) – Podtatranská metropola bola dnes opäť po roku dejiskom charitatívnej akcie pod názvom VSE City Run. „Počasie nám dnes praje, zatiaľ všetko prebieha veľmi dobre, odštartovali sme o 10.00 h spustením benefičného nonstop behu na páse, cieľom je odbehnúť čo najviac kilometrov a možno prekonať minuloročný rekord z Popradu, čo bolo 105 kilometrov,“ priblížil pre TASR Radovan Sidor z agentúry Progres Promotion Košice, ktorá je organizátorom akcie.

Po 15.00 h bol stav na počítadle bežeckého pásu už viac ako 70 kilometrov, dopoludnia prišli skupiny zo základných škôl v Poprade, ale aj kolektív hokejistov a účastníci Mini City Run. Súťažných behov na 1000 metrov pre žiakov a žiačky základných škôl sa zúčastnilo viac ako 350 detí. Počet kilometrov na páse, ktorý sa zastavil o 18.00 h, sa následne vynásobí sumou 33 eur a tieto finančné prostriedky poputujú na kúpu ventilátora určeného na transport predčasne narodených detí a novorodencov v ohrození života na detské oddelenie do popradskej nemocnice. K tejto sume sa však prirátajú aj prostriedky vyzbierané za predaj športových čísel v rámci dvoch ďalších kategórií VSE City Run. Okrem iných sa dnešného charitatívneho behu zúčastnil aj viceprimátor Igor Wzoš, basketbalistka Alena Kováčová, lyžiar Martin Bendík či atlét Jozef Dubašák, ktorý je už tradičným účastníkom akcie.

Na snímke mladý účastník beží na bežiacom páse počas 4. ročníka charitatívnej akcie VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


„Podujatie sa dnes ešte nekončí, pokračujeme o 16.30 h hromadnou prechádzkou okolo centra mesta, určená je pre tých ľudí, ktorí bežať nemôžu alebo nevládzu, a o 17.00 h sa na štart postavia bežci. Spoločným mottom akcie je – vyhráva jeden, pomáha každý,“ doplnil Sidor. Očakáva, že 4. ročníka akcie sa zúčastní od 800 do 1000 ľudí.

Okrem toho dnes organizátori prijali na Námestí sv. Egídia aj bežcov štafetového behu Dukla – Lidice, ktorí dnes prechádzali cez Poprad. Ten sa tento rok koná pri príležitosti 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny a 73. výročia tragického vypálenia Lidíc. Športovo–spoločenská akcia je určená pre mladú i staršiu generáciu a zapoja sa do nej miestne a mestské organizácie. Trasa povedie z Dukly cez Poprad, Banskú a Považskú Bystricu a ďalej cez české obce a mestá Zákřov – Javoříčko – Ležáky a v Lidiciach by bežcov mali privítať v sobotu 13. júna popoludní.



Na snímke víťaz 4. ročníka charitatívneho behu VSE City Run Jozef Dubašák z Popradu na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke účastníci 4. ročníka charitatívneho behu VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke mladí účastníci bežia počas 4. ročníka charitatívneho podujatia VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke mladí účastníci bežia počas 4. ročníka charitatívneho podujatia VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš