Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V popradskej fabrike prišlo k výbuchu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Polícia momentálne zisťuje stav veci a následne sa rozhodne, ako ďalej v prípade.

Poprad 14. augusta (TASR) – Traja muži dnes v popradskej firme Schüle počas pracovnej doby utrpeli pri výbuchu popáleniny. "Došlo k zraneniu troch mužov, ktorí čistili kaďu s hliníkom. Na základe prvotných informácií vieme, že tam mali vziať nejaké zariadenie na čistenie a došlo k výbuchu," objasnila pre TASR prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Polícia momentálne zisťuje stav veci a následne sa rozhodne, ako ďalej v prípade. Podľa hovorkyne je veľmi pravdepodobné, že bude začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Prípadom sa bude pravdepodobne zaoberať aj Národný inšpektorát práce a ďalšie dotknuté organizácie.

"Prijali sme troch pacientov. Dvaja boli ošetrení na centrálnom príjme, jedného z nich bolo potrebné transportovať ďalej, na vyššie pracovisko do nemocnice v Košiciach Šaci, keďže mal ťažšie popáleniny v hornej časti tela. Druhého po ošetrení prepustili do domácej liečby. Tretiemu z nich ošetrili lekári ľahkú popáleninu oka v očnej ambulancii, následne bol prepustený do domácej starostlivosti," priblížila zdravotný stav zranených mužov hovorkyňa Nemocnice Poprad, a. s., Sylvia Galajda.