Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Mestskí policajti v Poprade kontrolovali mladistvých v podnikoch

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mestskí policajti počas akcie kontrolovali, či nedochádza k porušovaniu zákazu podávania, predávania alebo umožnenia požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.

Poprad 13. februára (TASR) - Mestská polícia v Poprade vykonala v sobotu 11. februára v neskorých večerných hodinách preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami. Mestskí policajti počas akcie kontrolovali, či nedochádza k porušovaniu zákazu podávania, predávania alebo umožnenia požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov. TASR o tom dnes informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Kontrola prebehla v piatich prevádzkach v meste, kde bolo vykonaných celkom 11 orientačných dychových skúšok na zistenie požívania alkoholických nápojov, z ktorých dve boli u mladistvých osôb pozitívne. "Obidve osoby pod vplyvom alkoholu boli dievčatá vo veku 16 rokov. U jednej bola zistená hladina požitia alkoholických nápojov s hodnotou 0,72 promile a u druhého dievčaťa bola hladina alkoholu v krvi 1,36 promile. Obidva prípady budú ďalej riešené v správnom konaní za účasti pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade. Za umožnenie požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov bola osobe, ktorá im alkoholické nápoje podala, uložená bloková pokuta vo výške 20 eur," informoval náčelník Mestskej polície Poprad Štefan Šipula.

"Súbežne bola vykonaná aj kontrola mládeže na verejných priestranstvách v blízkosti reštauračných a pohostinských zariadení s predpokladom konzumácie alkoholických nápojov," priblížil Galajda. Z dlhodobého hľadiska mestskí policajti evidujú v problematike konzumácie alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v prevádzkach reštauračného a pohostinského charakteru výrazné zlepšenie, avšak aj vzhľadom na zistené okolnosti bude mestská polícia v takýchto preventívno-bezpečnostných akciách naďalej pokračovať.