Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Mobilné ľadové plochy v Poprade ukončili prevádzku

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Sezóna priala od konca decembra až do konca februára.

Poprad 9. februára (TASR) - Na mobilných ľadových plochách v Poprade dnes definitívne ukončili prevádzku. „Táto sezóna nám priala od konca decembra až do konca februára. V úvode marca však už začali denné teploty stúpať a udržať kvalitný ľad na vonkajších plochách v týchto podmienkach nebolo možné,“ uviedol Miroslav Kalnaši z Arény Poprad, ktorej personál zabezpečoval prevádzku mobilných ľadových plôch.

V porovnaní s minulým rokom, keď prevádzka vonkajších ľadových plôch finišovala pre oteplenie už 18. februára, tak mohli tento rok Popradčania korčuľovať výrazne dlhšie. Najväčší záujem o korčuľovanie bol počas zimných prázdnin a víkendov, keď ľad využilo aj viac ako 500 ľudí denne.

Mobilné ľadové plochy v Poprade boli v prevádzke už od 6. decembra. Malú ľadovú plochu na Námestí sv. Egídia prevádzkuje mesto od roku 2008, ľadová plocha na sídlisku Juh pri Aréne Poprad bola otvorená v roku 2009.

„Pre milovníkov korčuľovania pripravuje samospráva ešte v prebiehajúcej sezóne ďalšie hodiny verejného korčuľovania na zimnom štadióne. O presnom čase bude mesto informovať na svojom webe www.poprad.sk a prostredníctvom médií,“ uzavrel hovorca mesta Poprad Marián Galajda.