Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Troch mladých Popradčanov prichytili s drogami, polícia ich obvinila

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Z celkového množstva drog, ktoré policajti u mladíkov zadržali, by sa dalo vyrobiť až 144 obvyklých jednorazových dávok. Dve ženy a jedného muža čaká súd.

Poprad 12. novembra (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvinení z tohto skutku boli traja mladí Popradčania. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ide o 18-ročnú Michaelu, ktorá mala v meste Kežmarok neoprávnene kúpiť od neznámej osoby vrcholové časti konope o hmotnosti najmenej 13,74 gramu. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť 67 až 137 obvyklých jednorazových dávok drogy. Takto získanú drogu u seba neoprávnene prechovávala.

"Druhým obvineným bol 19-ročný Henrich. Ten mal v mieste svojho bydliska neoprávnene prechovávať najmenej 20 igelitových vreciek, v ktorých sa nachádzali časti rastliny konope o hmotnosti najmenej 13,74 gramu," doplnila hovorkyňa. Aj 18-ročnú Silviu obvinili z drogovej trestnej činnosti, nakoľko sa zistilo, že v rodnom meste pri sebe neoprávnene prechovávala igelitové vrecko, v ktorom sa nachádzalo 0,68 gramu konope. Ide teda o množstvo potrebné na výrobu troch až siedmich obvyklých jednorazových dávok drogy.

"Všetci traja obvinení boli po zadržaní umiestnení do cely policajného zaistenia, boli s nimi vykonané potrebné procesné úkony a neskôr ich so súhlasom prokurátora zo zadržania prepustili. Stíhaní sú na slobode," uzavrela Migaľová.