Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Popradčania prekonali na podujatí VSE City Run svoj vlastný rekord

Na snímke mladý účastník v cieli 4. ročníka charitatívneho behu VSE City Run na Námestí svätého Egídia v Poprade 10. júna 2015. Foto: TASR/Oliver ondráš

Toto podujatie sa pred viac ako mesiacom konalo po ôsmy raz aj v Košiciach, kde sa ho zúčastnilo viac ako 2200 ľudí.

Poprad 11. júna (TASR) – Podtatranská metropola bola v stredu (10.6.) štvrtýkrát dejiskom charitatívnej akcie pod názvom VSE City Run. Celkovo sa akcie zúčastnilo takmer 1400 ľudí, pričom Popradčanom sa podarilo prekonať aj minuloročný rekord v počte zabehnutých kilometrov na nonstop bežiacom páse. „Ubehnutá vzdialenosť na bežeckom páse, a teda aj nový rekord, je 111,85 kilometra, pričom Popradčania prekonali svoj vlastný rekord z minulého roka, keď ubehli 105,3 kilometrov,“ uviedol Radovan Sidor z agentúry Progress Promotion, ktorá celú akciu zastrešovala.

Spomínaný počet kilometrov sa na záver po 18. hodine vynásobil sumou 33 eur a tieto prostriedky spolu so sumou vybranou zo štartovného v kategóriách hromadná prechádzka a hromadný beh ulicami Popradu následne poputovali na detské oddelenie popradskej nemocnice. „Dohromady sme mohli odovzdať takmer 5200 eur,“ doplnil Sidor s tým, že tieto prostriedky nemocnica použije na zakúpenie ventilátora určeného na transport predčasne narodených detí a novorodencov v ohrození života.

Toto podujatie sa pred viac ako mesiacom konalo po ôsmy raz aj v Košiciach, kde sa ho zúčastnilo viac ako 2200 ľudí. Na bežiacom páse pritom odbehli niečo viac ako 97 kilometrov a pre Spojenú školu na Opatovskej ceste tak vybehali spolu so štartovným viac ako 7100 eur.



Dnes sa VSE City Run sťahuje do Starej Ľubovne, kde sa toto podujatie uskutoční prvýkrát. Začiatok nonstop benefičného behu na páse je naplánovaný na 10. hodinu, kategória prechádzka bude o 16.30 h a kategória bežci odštartuje o pol hodinu neskôr. „Hlavnou myšlienkou podujatia je - Vyhráva jeden, pomáha každý,“ upozornil Sidor. Organizátori veria, že sa ju podarí naplniť aj pod Ľubovnianskym hradom. Charitatívny beh je tu zameraný na pomoc a podporu dvoch subjektov – Domu sv. Anny a Ľubovnianskej nemocnice, ktorá prostriedky použije na zakúpenie oxymetra pre detské oddelenie.  

„Pomôcť môže naozaj každý, a to zakúpením štartového čísla a účasťou na nesúťažnom štvorkilometrovom behu v uliciach centra alebo zdolaním tejto trate prechádzkou, prípadne symbolickým odbehnutím niekoľkých metrov na bežeckom páse, z ktorého sa kilometre vďaka generálnemu partnerovi v závere dňa prepočítajú na finančnú pomoc,“ dodáva Sidor a zároveň pripomína, že doposiaľ sa v rámci projektu VSE City Run vyzbieralo v mestách východného Slovenska takmer 80.000 eur.