Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade sa začala prestavba areálu futbalového štadióna vo Veľkej

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prvá etapa rekonštrukcie futbalového štadióna bola ukončená v roku 2014 a stála spolu viac ako 616.000 eur, vrátane DPH.

Poprad 7. mája (TASR) - Futbalový štadión mesta Poprad v mestskej časti Veľká vstúpil do druhej etapy rekonštrukcie. Mesto Poprad odovzdalo zhotoviteľovi stavenisko v utorok (5.5.). „V rámci rekonštrukcie areálu budú zrealizované viaceré práce, jednou z nich je rekonštrukcia hlavného ihriska s prírodným trávnikom, pričom pri prestavbe ihriska sa upraví hracia plocha, zmení sa jeho rozmer na 105 krát 66 metrov,“ priblížil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Okrem toho sa zrealizuje tréningové ihrisko s umelým trávnikom, pri prestavbe ihriska sa upraví pôvodná tréningová plocha a vybuduje sa ihrisko s drenážnym systémom. Na ploche bude položený umelý trávnik tretej generácie a zrealizuje sa tiež čiarovanie na veľký a malý futbal. „Ďalšou časťou obnovy bude umelé osvetlenie tréningového ihriska a dobudujú sa prístupové komunikácie, chodníky, pribudnú nové lavičky, odpadkové koše aj dreviny,“ doplnil Galajda.

Vybuduje sa tiež objekt bufetu a pokladne a na štadióne pribudne tiež svetelná tabuľa s otočnou konštrukciou. Celý areál štadióna sa zároveň oplotí. Cena celého diela vrátane DPH predstavuje sumu viac ako 854.000 eur. Úspešným uchádzačom vo verejnom obstarávaní na dodávku diela sa stala spoločnosť SPORTECH CZ, S.E. , ktorá by mala v zmysle zmluvy o dielo ukončiť rekonštrukciu do 75 dní od odovzdania stavby. „Futbal je v Poprade veľmi populárny a som presvedčený, že areál bude po rekonštrukcii maximálne vyťažený. Dúfam, že zhotoviteľ odvedie kvalitnú prácu a naši malí i veľkí futbalisti získajú ďalší dôstojný športový stánok,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

Prvá etapa rekonštrukcie futbalového štadióna bola ukončená v roku 2014 a stála spolu viac ako 616.000 eur, vrátane DPH. Komplexnou prestavbou vtedy prešiel hlavný objekt futbalového štadióna. V priestoroch dvojpodlažného objektu bolo vybudované plne funkčné zázemie pre futbalistov. Na prízemí boli vybudované dve šatne so samostatným sociálnym zariadením, šatne rozhodcov a trénerov, miestnosť lekára, miestnosť delegáta, kancelária vedenia klubu, sociálne zariadenia pre personál a verejnosť, kotolňa, sušiareň s práčovňou, dielňa, skladové a technologické priestory. „Štyri nové šatne vznikli na poschodí, kde nechýbajú ani miestnosti trénerov a klubová miestnosť so samostatným sociálnym zariadením. Inštalovaná bola nová technológia kotolne, kompletná vzduchotechnika, vykurovanie, meranie a regulácia, rozvody vody, kanalizácie a elektrickej energie,“ dodáva Galajda. Obnovou prešla tiež tribúna, ktorá má kapacitu 417 osôb.