Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Popradské sobotné prehliadky priblížia aj výrobu piva či krištáľu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Tieto prehliadky sú buď zdarma alebo ich účastníci hradia iba cenu ochutnávky.

Poprad 2. júla (TASR) – Mestská informačná kancelária (MIK) Poprad pripravila na leto mimoriadne podujatia s názvom Popradské sobotné prehliadky. Návštevníkom priblížia, okrem výroby piva či krištáľu, aj Poprad a jeho mestské časti. Informovala o tom riaditeľka MIK Poprad Lucia Pitoňáková.

„Prvú sobotu v júli a v auguste majú návštevníci možnosť zažiť večernú prehliadku námestia a kostola sv. Egídia spojenú s výstupom na vežu počas západu slnka. Ďalšie soboty sa vždy o 16:00 uskutoční prehliadka niektorej mestskej časti – Veľká, Spišská Sobota a Kvetnica, alebo návšteva vybraných popradských prevádzok zaoberajúcich sa produkciou piva, krištáľu či destilátov,“ uviedla Pitoňáková.

Vysvetlila, že tieto prehliadky sú buď zdarma alebo ich účastníci hradia iba cenu ochutnávky. K prehliadke liehovaru v Strážach a pred vychádzkou v mestskej časti Kvetnica poskytujú záujemcom, ktorí sa vopred nahlásia, tiež bezplatný transfer spred MIK Poprad.

„Skupiny od päť osôb si ktorúkoľvek z týchto prehliadok môžu objednať za štandardných podmienok aj pre iný termín,“ doplnila riaditeľka.

Okrem uvedených mimoriadnych prehliadok pokračujú aj celoročné pravidelné prehliadky kostola sv. Egídia s možnosťou výstupu na vežu v pracovných dňoch o 15:00 a v sobotu o 17:00.

Od 1. júla prechádza MIK Poprad na letnú otváraciu dobu a počas týždňa je návštevníkom k dispozícii od 8:00 do 20:00. Víkendové časy ostávajú nezmenené – od 15:30 do 19:30.