Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti pomôžu prešovskej nemocnici

Na snímke minister zdravotníctva SR Viliam Čislák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rokovanie s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti z celého východoslovenského regiónu inicioval minister zdravotníctva Viliam Čislák.

Prešov 13. januára (TASR) – Všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na východe Slovenska sa na dnešnom rokovaní na pôde Úradu Prešovského samosprávneho kraja dohodli, že v prípade potreby znefunkčnenia niektorého pracoviska vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove sú ochotní spolupracovať a poskytnúť súčinnosť. Informovala o tom riaditeľka komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

Rokovanie s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti z celého východoslovenského regiónu inicioval minister zdravotníctva Viliam Čislák. Zúčastnili sa na ňom zástupcovia súkromných nemocníc, mestských a štátnych nemocníc, Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby a ďalších staníc záchrannej zdravotnej služby v tomto regióne.

Minister zdravotníctva po rokovaní informoval, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti v prešovskej nemocnici je plne zabezpečené, realizujú sa aj plánované výkony.

"Pacienti sa nemusia obávať, že by im nebola poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť, nemocnica zabezpečila prevádzku a fungovať bude aj naďalej. Nie je žiaden dôvod na pochybnosti," zdôraznil Čislák.

K 13. januáru bolo v prešovskej nemocnici platných 331 výpovedí zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Od začiatku protestnej akcie 64 sestier svoju výpoveď stiahlo. Vedenie prešovskej nemocnice prijalo do pracovného pomeru v týchto dňoch 75 nových zamestnancov.