Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Poslanci o predstavenstve mestskej akciovky rozhodli na tretíkrát

Železničná stanica Humenné Foto: Tablet.TV

Jediným akcionárom 1. Humenskej je mesto Humenné. Jej organizačnú štruktúru tvoria dve pracoviská, futbalový štadión a Humenská televízia.

Humenné 9. júna (TASR) – Výsledkom pokračovania prerušeného 19. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom v stredu dopoludnia je kompletné predstavenstvo mestskej akciovej spoločnosti 1. Humenská. Jeho dvaja chýbajúci členovia vzišli spomedzi štyroch kandidátov. Poslanci o nich rozhodovali už tretíkrát, tentoraz verejným hlasovaním.

Na návrh volebnej komisie sa o štyroch kandidátoch na dvoch chýbajúcich členov predstavenstva 1. Humenskej rozhodovalo tentoraz verejne, priamou voľbou. Poslanci tiež odobrili návrh hlasovať o uchádzačoch v abecednomn poradí a po schválení dvoch kandidátov nadpolovičnou väčšinou poslancov už o ďalších nehlasovať. Takto zvolenými novými členmi predstavenstva sa v stredu stali Ľubomír Beca a Vladimír Paprčka.

V predstavenstve mestskej akciovky tak doplnia Jaroslava Šepeľu, ktorého mestskí poslanci zvolili do funkcie hneď pri prvom pokuse vymenovať nové predstavenstvo spoločnosti 19. mája. Keďže sa vtedy, a opakovane ani 28. mája, poslancom nepodarilo poslaneckou väčšinou rozhodnúť o ďalších dvoch členoch, voľbu opakovali. Predsedu predstavenstva vymenuje na prvom valnom zhromaždení spoločnosti primátor mesta Miloš Meričko, ktorý avizoval osobné stretnutia so všetkými novovymenovanými členmi predstavenstva.

Jediným akcionárom 1. Humenskej je mesto Humenné. Jej organizačnú štruktúru tvoria dve pracoviská, futbalový štadión a Humenská televízia.