Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Prešovský kraj

Osem poslancov napísalo primátorovi Popradu list, chcú aby odstúpil

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Jozef Švagerko sa podľa svojich slov svojej funkcie vzdať neplánuje.

Poprad 27. apríla (TASR) – Primátorovi mesta Poprad Jozefovi Švagerkovi (KDH) na dnešnom mestskom zastupiteľstve adresovalo osem poslancov list, v ktorom ho žiadajú, aby zvážil svoje ďalšie pôsobenie vo funkcii. Poslanec Štefan Pčola (nezávislý) sa domnieva, že pri výkone svojej funkcie má problémy s alkoholom.

„Mali by ste zvážiť svoje pôsobenie vo vedení mesta. Spôsob vedenia mesta pod vami nie je dobrý. Obyvatelia sú zhrození z neporiadku, ktorý v meste vládne,“
uvádza sa v liste adresovanom primátorovi. Poslanci doplnili, že v záujme svojho zdravotného stavu a pre pokoj v rodine by mal zložiť funkciu.

„List mal slúžiť ako informácia pre pána primátora. V piatok (22.4.) na zasadnutí mestskej rady, ktorej som členom, sme v priamom prenose videli, ako sa pán primátor znefunkčnil svojimi odchodmi mimo rokovaciu miestnosť a svojimi návratmi potvrdzoval, že jeho stav je čoraz horší až natoľko, že po poslednom odchode sa nevrátil. Mám podozrenie, že ide o alkohol,“ povedal Pčola.

„Som človek z mäsa a kostí, som človek, ktorý robí chyby. Vidíte, čo sa deje v politike, napríklad s premiérom Robertom Ficom či s predsedom NR SR Andrejom Dankom. Bez boja sa nevzdám. Bol som zvolený v demokratických voľbách. Budem sa zodpovedať občanom,“ povedal na rokovaní zastupiteľstva Švagerko. Primátor doplnil, že jeho zdravotné problémy na zasadnutí mestskej rady boli spôsobené aj dlhým letom z Mexika.

Švagerko doplnil, že svojej funkcie sa vzdať neplánuje. „Cítim sa tak, že mám ešte zotrvať vo funkcii,“ uviedol primátor Popradu.