Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Popradskí poslanci schválili prenájom veľkoplošnej obrazovky

Popradský zimný štadión, archívne foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Tá bude spolu s bránkovými kamerami na mestskom štadióne až do MS.

Poprad 5. marca (TASR) - Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Poprade poslanci schválili prenájom veľkoplošnej obrazovky a bránkových kamier na zimnom štadióne mesta. Ten bude trvať počas zostávajúcich domácich zápasov Hokejového klubu Poprad v sezóne 2013/2014 a prípravného medzinárodného zápasu reprezentácie Slovenskej republiky pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji proti Fínsku.

Takýmto spôsobom bude zabezpečený regulárny priebeh týchto zápasov. Vlastníkom multimediálneho systému, ktorého súčasťou je aj veľkoplošná obrazovka a pracovisko videorozhodcu s bránkovými kamerami, je súkromná firma z Bratislavy. Tá ju nadobudla vo verejnej obchodnej súťaži na predaj hnuteľného majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu HC LEV Poprad. Súkromná firma po nadobudnutí veľkoplošnú obrazovku a s ňou spojené systémy vypla, čím pri zápasoch hokejovej extraligy vzhľadom na absenciu bránkových kamier vznikli neregulárne podmienky.

Poslanci neboli v hlasovaní jednotní

Pôvodne chcela spoločnosť za zapnutie systému na jeden zápas sumu 2400 eur, po komunikácii s mestom bolo vyrokované zníženie ceny na 1920 eur za jeden zápas. "Je to nešťastie, pretože sa to objavilo krátko pred play-off. Hľadali sme aj iné technické riešenie, no pre krátkosť času sa to už, žiaľ, inak nedalo zrealizovať. Nejde však o dlhodobé riešenie. Po ukončení sezóny začne mesto pracovať na zabezpečení vlastnej časomiery a vlastného bránkového kamerového systému tak, aby bol štadión prevádzkyschopný na novú sezónu," uviedol viceprimátor mesta Poprad Milan Baran.

Niektorí poslanci však s prenájmom veľkoplošnej obrazovky a bránkových kamier nesúhlasili a označili to zo strany majiteľa za vydieranie. V prípade, že sa hokejový tím v Poprade dostane v play-off ďaleko, samosprávu to bude stáť niekoľko tisíc eur. Napríklad v prípade desiatich zápasov zaplatí za prenájom takmer 20.000 eur.