Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Požiar drevenej chaty v Jezersku spôsobil škodu za desaťtisíce eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Roman Hanc

Oheň úplne zničil podkrovie chaty aj časť haly.

Jezersko 28. decembra (TASR) - Požiar drevenej víkendovej chaty v obci Jezersko, okres Kežmarok, v noci na dnes spôsobil škody za desaťtisíce eur. Zisťovateľka príčin požiarov Jana Kolodzejová pre TASR uviedla, že oheň úplne zničil podkrovie chaty aj časť haly.

„Na chate bola skupinka mladých ľudí, ktorí si zakúrili v peci a začalo sa tam dymiť. Vyšli preto hore do podkrovia, kde uhasili menší požiar a nechali to tak. Následne sa však objavili ďalšie plamene, naši príslušníci už prišli na miesto požiaru v štádiu, keď bola chata dosť rozhorená. Šľahali odtiaľ dvoj- až trojmetrové plamene. Celé podkrovie aj časť haly so zariadením už boli zničené,“ priblížila Kolodzejová.

Majiteľ predbežne vyčíslil škodu na cca 80.000 eur. Oheň sa pravdepodobne rozšíril práve z pece, v ktorej si mladí návštevníci chaty chceli zakúriť. „Nie je to však ešte určené na 100 percent. Presná príčina sa ešte bude prešetrovať,“ dodala Kolodzejová. Požiar bol nahlásený krátko po 3. hodine, hasičom sa ho podarilo zlikvidovať za zhruba päť hodín. Ohrozená bola aj vedľajšia murovaná stavba, tú sa však podarilo uchrániť. Pri požiari zasahovali ôsmi hasiči na troch vozidlách zo Spišskej Starej Vsi a Kežmarku. Na mieste sa podľa Kolodzejovej nikto nezranil, ani nenadýchal splodín z horenia.