Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Práce na rekonštrukcii cesty v Poprade sa začali

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Popradčania i návštevníci mesta sa v súvislosti s rekonštrukciou budú musieť pripraviť na dopravné obmedzenia, keďže uzavretá bude celá ulica.

Poprad 20. júla (TASR) – V Poprade sa dnes začala plánovaná rekonštrukcia mestskej komunikácie na Hviezdoslavovej ulici. Obnova podľa hovorcu mesta Poprad Mariána Galajdu zahŕňa výmenu celého podložia približne do hĺbky 50 centimetrov, položenie nových podkladových vrstiev, pokládku nového asfaltu a odvodnenie.

„Rekonštrukcia sa bude týkať aj obidvoch chodníkov a zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD), súčasťou bude aj úprava inžinierskych sietí. Je predpoklad, že sa tam budú nachádzať aj zvyšky starých koľají a sietí,“ priblížil hovorca. Práce bude realizovať spoločnosť STRABAG, s.r.o., a termín ukončenia je do 90 dní od prevzatia staveniska. Náklady na rekonštrukciu budú stáť radnicu viac ako 318.000 eur.

Popradčania i návštevníci mesta sa v súvislosti s rekonštrukciou budú musieť pripraviť na dopravné obmedzenia, keďže uzavretá bude celá ulica. „Vjazdy k Poliklinike Adus, bytovému domu Solisko a jestvujúcim rodinným domom budú sprístupnené. K Adusu neobmedzene, ostatné časti ulice budú s nevyhnutnými obmedzeniami. Sanitky budú mať prístup k poliklinike od parkoviska pri železničnej stanici neobmedzene. Autobusové zastávky na Hviezdoslavovej ulici nebudú v čase rekonštrukcie obsluhované,“ doplnil Galajda. Podrobnosti o úpravách v MHD nájdu občania na internetovej stránke mesta. Na obchádzky navedú vodičov smerové tabule.