Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove modernizujú signalizáciu, platia dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cestná premávka na jednotlivých križovatkách a priechode pre chodcov bude v prípade potreby riadená príslušníkmi dopravnej polície.

Prešov 21. novembra (TASR) - Na Ulici arm. gen. L. Svobodu a na križovatke Rusínska - Kuzmányho v Prešove prebieha od pondelka do piatka (25. 11.) modernizácia cestnej dopravnej signalizácie. Z tohto dôvodu tam platia dopravné obmedzenia. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

V súvislosti s realizáciou projektu Zavádzanie moderných technológií do regulácie dopravy financovaného z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020 dôjde v rámci druhej etapy realizácie prác k modernizácii a technickej úprave cestnej dopravnej signalizácie na križovatke arm. gen. Svobodu – Zemplínska, križovatke Kuzmányho – Rusínska – Lesík delostrelcov a priechode pre chodcov arm. gen. Svobodu – Kaufland.

Modernizácia si vyžiada celkové vypnutie cestnej dopravnej signalizácie. Časový harmonogram je zverejnený na webstránke mesta Prešov.

Cestná premávka na jednotlivých križovatkách a priechode pre chodcov bude v prípade potreby riadená príslušníkmi dopravnej polície.

"Okrem toho bude na týchto križovatkách dochádzať ku krátkodobým uzáverám jednotlivých jazdných pruhov s presmerovaním dopravy do voľných jazdných pruhov v trvaní približne 20 minút z dôvodu výmeny svetelných návestidiel cestnej dopravnej signalizácie a inštalácie vozidlových detektorov do vozovky cestnej komunikácie," doplnil Tomek.

Radnica žiada všetkých vodičov a chodcov, aby pri prechádzaní uvedeným priechodom pre chodcov a križovatkami dodržiavali pravidlá cestnej premávky, pokyny príslušníkov dopravnej polície a venovali zvýšenú pozornosť dopravnému značeniu.