Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prešov reaguje na obmedzenie pohybu úpravou cestovných poriadkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Okrem poklesu počtu prepravených cestujúcich musí vedenie prešovského dopravného podniku riešiť aj zvýšený počet ochorení a povinných karantén u zamestnancov vrátane vodičov autobusov.

Prešov 27. októbra (TASR) – V súvislosti s čiastočným zákazom vychádzania, ktorý platí na Slovensku, zavádza Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) od utorka zmeny v premávke liniek MHD. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, obmedzenie pohybu obyvateľov má dosah aj na počty cestujúcich.

„Linky MHD prechádzajú na prázdninový režim. Odchody jednotlivých spojov si cestujúci môžu nájsť v strednom stĺpci cestovných poriadkov s označením pracovný deň – prázdniny. K úprave cestovných poriadkov pristúpil DPMP z dôvodu, aby bola zabezpečená obsluha všetkých lokalít mesta a priľahlých obcí a zároveň aby mohli byť vypravené všetky spoje v súlade s cestovným poriadkom," uviedol Tomek.

Okrem poklesu počtu prepravených cestujúcich musí vedenie DPMP riešiť aj situáciu týkajúcu sa zvýšeného počtu ochorení a povinných karantén u zamestnancov vrátane vodičov autobusov.

„Pripravované zmeny rešpektujú všetky nariadenia regionálneho úradu verejného zdravotníctva a vlády SR. Keďže situácia súvisiaca so šírením ochorenia COVID-19 sa neustále mení, na prípadné zmeny bude DPMP operatívne reagovať," doplnil Tomek.

Cestujúcim odporúča sledovať online informácie na webstránke mesta, dopravného podniku alebo priamo na výveskách vo vozidlách a v zastávkových prístreškoch.