Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Dvaja mladí muži natlačili v Prešove do auta ženu, neskôr ju zbili

Ilustračné foto Foto: TASR

Timotej z Prešova a Martin z Ľubotíc sa mali v utorok (23.6.) po polnoci na Šrobárovej ulici v Prešove pohádať s 31-ročnou Terezou.

Prešov 25. júna (TASR) – Prešovskí policajti začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie pre zločin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva voči dvom mladým mužom z Prešova a Ľubotíc. Lubotice

Timotej z Prešova a Martin z Ľubotíc sa mali podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Migaľovej v utorok (23.6.) po polnoci na Šrobárovej ulici v Prešove pohádať s 31-ročnou Terezou. Keď odmietla nastúpiť do auta, 23-ročný Martin ju chytil za krk a natlačil ju proti jej vôli na zadné sedadlo. Počas jazdy sedel pri nej a držal ju za krk a bránil telefonovať, 24-ročný Timotej zatiaľ šoféroval. Auto zastalo až v časti Šalgovík smerom von z Prešova.

"Po zastavení vozidla Martin kopancom Terezu vytlačil z auta - žena vypadla na zem. Tam ju mali obaja kopať a biť do celého tela. Muži neskôr s vozidlom odišli z miesta preč. Mladej žene okrem iného spôsobili zlomeninu sánky, ako aj ďalšie poranenia, ktoré si vyžiadali odborné ošetrenie i operačnú liečbu. Predpokladaná doba liečenia je viac ako šesť týždňov," priblížila hovorkyňa.

Obaja muži boli zadržaní, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny im za zločin ublíženia na zdraví hrozí trest odňatia slobody štyri až desať rokov.