Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove kandiduje na primátora deväť mužov a jedna žena

Ilustračné foto Foto: TASR

Najmladší z uchádzačov má 25 rokov, najstarším uchádzačom je 72-ročný dôchodca.

Prešov 22. septembra (TASR) – V meste Prešov odovzdalo kandidátne listiny na post primátora spolu desať kandidátov. O kreslo sa uchádza deväť mužov a jedna žena.

TASR o tom informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Beáta Findišová.

Najmladší z uchádzačov je 25-ročný občiansky aktivista Filip Antošovský. Za ním sú ďalší nezávislí - Rudolf Dupkala a Martin Matejka. Obaja majú 33 rokov. Prvý je riaditeľ Šarišskej galérie, druhý predseda občianskeho združenia. Najstarším uchádzačom je 72-ročný dôchodca Miroslav Bernik kandidujúci za Komunistickú stranu Slovenska.

Primátorom chce byť i 50-ročný hlavný kontrolór Alexander Ernst a po tretíkrát kandiduje aj súčasný štatutár mesta Pavel Hagyari. Tentoraz ide do volieb ako nezávislý, no s podporou strany Smer-SD. Ako prvý odovzdal kandidátne listiny Martin Ďurišin, 35-ročný pedagóg kandidujúci za stranu Sieť.

O kreslo primátora prejavil záujem aj Ondrej Chlebovec, ktorý má 67 rokov a kandiduje ako nezávislý. Nezávislým kandidátom je i 51-ročný invalidný dôchodca Vladimír Soľanka. Jediná žena medzi kandidátmi je Andrea Turčanová, ktorá je nominantkou širokej koalície strán KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, Most-Híd, NOVA a OKS. Má 47 rokov a v súčasnosti pracuje ako riaditeľka domova sociálnych služieb.