Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V prešovskej materskej škole zrekonštruovali problematickú stenu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Materská škola na Bernolákovej ulici sa nachádza na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. Je jednou z 20 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Prešov 12. apríla (TASR) – Havarijný stav jedného z pavilónov v Materskej škole na Bernolákovej ulici v Prešove je už minulosťou. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, v týchto dňoch tam ukončili preberacie konanie rekonštrukcie problematickej kopilitovej steny na schodisku, z ktorej opadávali kúsky skla a hrozilo zranenie osôb.

Stavebné práce na oprave steny sa začali na sklonku minulého roka. Mesto do stabilizácie objektu investovalo zhuba 12.500 eur.

Riaditeľka materskej školy Dana Voštinárová uviedla, že preberacie konanie znamená bodku za trápením, ktoré im spôsobovala problematická stena. Stavbári odstránili rozpadávajúce sa sklenené moduly kopilitovej steny, ktoré nahradilo veľké plastové okno. Súčasťou rekonštrukčných prác boli aj stavebné úpravy vonkajších aj vnútorných stien okolo nového okna na schodisku. Vynovená stena už neznamená nebezpečenstvo pre deti.

„Klobúk dole pred ľuďmi, ktorí tu pracovali. Som veľmi spokojná ako s priebehom prác, tak aj s celkovým výsledkom,“ skonštatovala Voštinárová počas preberacieho konania.

Materská škola na Bernolákovej ulici sa nachádza na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. Je jednou z 20 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.