Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Materské školy v Prešove zaznamenali spolu 950 žiadostí o prijatie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Aktuálne číslo zapísaných detí do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov je v tomto školskom roku 2593.

Prešov 16. marca (TASR) – Mestské materské školy (MŠ) v Prešove zaznamenali počas zápisov spolu 950 žiadostí o prijatie do MŠ v školskom roku 2015/2016. Prešovské materské školy by malo v v budúcom školskom roku navštevovať približne 735 detí. Nejde však o finálne číslo, to bude jasné až v septembri.

„V budúcom školskom roku by malo do prešovských materských škôl nastúpiť 735 detí. V zmysle platnej legislatívy bolo ponechaných 70 miest pre deti s odloženou školskou dochádzkou. K dnešnému dňu je 107 neprijatých detí, rodičia sa však môžu obrátiť na riaditeľky troch škôlok, kde vyčlenené kapacity neboli naplnené. Sú to MŠ Jurkovičova, Bratislavská a Mukačevská,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Ďalej informovala, že napríklad dve deti mali žiadosti podané až na piatich materských školách. Najmladšie dieťa, ktoré malo žiadosť o prijatie do MŠ, je narodené v januári 2014, do MŠ však môže byť prijaté iba dieťa, ktoré už dovŕšilo dva roky.

Aktuálne číslo zapísaných detí do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov je v tomto školskom roku 2593. Z toho bolo v tomto školskom roku novoprijatých 733 detí. V 20 mestských škôlkach sa deťom venuje 261 kvalifikovaných učiteliek a 167 nepedagogických zamestnancov.