Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Fotografie môžu záujemcovia zasielať len do konca júla.

Prešov 28. júla (TASR) – Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu. Prešovčania môžu okrem vlastnej záhradky prihlásiť aj tú, ktorú vo svojom okolí najviac obdivujú. Fotografie môžu záujemcovia zasielať len do konca júla. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"Cieľom súťaže je podporiť obyvateľov, ktorí sa podieľajú na skrášľovaní predzáhradok a balkónov, a tak vytvárajú krajší a príjemnejší verejný priestor. Okrem vlastnej predzáhradky či balkónu môžu Prešovčania do súťaže prihlásiť aj predzáhradky či balkóny svojich susedov alebo známych. V takomto prípade je potrebné uviesť presnú lokalitu a mesto sa s majiteľmi následne skontaktuje. Veríme, že takto príjemne prekvapíme aj tých, ktorí svojou prácou zveľaďujú okolie, no nemajú dosť odvahy sa do súťaže prihlásiť," uviedla Šitárová.

Základnou podmienkou účasti v súťaži je podľa jej slov zaslanie fotografie rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie, predzáhradky alebo verejného priestoru.

"Elektronicky môžu súťažiaci doručiť fotografie na e-mailovú adresu: predzahradka@presov.sk. Fyzicky môžu fotografie doručiť na mestský úrad, pričom obálku je potrebné označiť slovom Predzáhradka. Rovnako je treba uviesť kontaktné údaje a súhlas so zverejnením fotografií, mena a adresy, ktorý nájdu na webstránke mesta," dodala Šitárová.

Termín zaslania fotografií je do konca júla a vyhodnotenie súťaže sa uskutoční koncom leta.