Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Prešov hľadá prevádzkovateľa parkovísk v centre medzi svojimi firmami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Predpokladaným termínom zverenia parkovania do rúk mestskej firmy je podľa hovorkyne mesta v prípade hladkého priebehu verejného konania apríl 2015.

Prešov 10. marca (TASR) – Mesto Prešov už hľadá prevádzkovateľa parkovísk v centrálnej mestskej zóne medzi svojimi firmami. Výberové konanie na prevádzku platených parkovísk a pouličného parkovania v meste Prešov v celkovom počte 936 parkovacích miest podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej už prebieha.

„Lehota na podanie návrhov plynie do piatka (13.3.) do 15.30 hodiny. Výberová komisia následne vyhodnotí predložené návrhy s dôrazom na obsah návrhu zabezpečenia a skvalitnenia systému parkovania v meste Prešov a vyberie pre mesto ekonomicky najvýhodnejší návrh,“ uviedla hovorkyňa.

O prevádzku parkovania v centre, presnejšie prevádzku parkovacích automatov, prejavil záujem Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP), ktorého výkonný riaditeľ Peter Janus ešte na februárovom mestskom zastupiteľstve povedal, že spoločnosť má skúsenosť s prevádzkou automatov na predaj lístkov a po prípadnom prijatí ďalšieho jedného alebo dvoch zamestnancov by nemali problém prevádzkovať aj 40 parkovacích automatov. Poukázal však na to, že DPMP nemá kapacity na obnovu a udržiavanie dopravného značenia či čistenie parkovacích miest. Hlavná časť ich ponuky by teda súvisela s prevádzkou automatov.

Ako vtedy povedala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, do súťaže by sa mohli zapojiť aj spoločnosti Prešov REAL a Technické služby mesta Prešov. Ešte v januári tiež uviedla, že s každou z firiem by po predložení ponuky mala komisia rokovať jednotlivo.

Predpokladaným termínom zverenia parkovania do rúk mestskej firmy je podľa hovorkyne mesta v prípade hladkého priebehu verejného konania apríl 2015.

Parkoviská v centrálnej zóne mesta Prešov prevádzkovala doteraz spoločnosť VINCI Park Slovakia, poslanci však v máji 2014 schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN), na základe ktorého bude mať túto činnosť na starosti po novom mestská firma.