Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove zverejnili desať výberových konaní na vedúce pozície

Na snímke nová primátorka Prešova Andrea Turčanová Foto: TASR/Milan Kapusta

Všetky žiadosti je potrebné poslať na adresu úradu na Hlavnej ulici 73 do pondelka 9. marca.

Prešov 27. februára (TASR) – Mestský úrad v Prešove vypísal desať výberových konaní na vedúcich pracovníkov. Všetky žiadosti je potrebné poslať na adresu úradu na Hlavnej ulici 73 do pondelka (9.3.). Výberové konanie je vypísané na vedúcich siedmich z ôsmich nových odborov, ktoré majú vzniknúť na začiatku marca na základe nového organizačného poriadku.

Obsadzovať sa budú pozície vedúcich oddelenia riadenia projektov, oddelenia komunálnych služieb a spoločného obecného úradu, odboru vnútornej správy, kancelárie primátora mesta, odboru sociálnych služieb, odboru školstva, kultúry a cestovného ruchu, odboru dopravy, životného prostredia a komunálnych služieb, odboru strategického rozvoja, odboru ekonomiky a podnikania a tiež odboru správy majetku mesta. Každý uchádzať musí mať podľa podmienok minimálne vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a spĺňať musí aj ďalšie požiadavky.

Podľa novej organizačnej štruktúry, ktorú primátorka Andrea Turčanová predstavila v polovici februára, bude mať mestský úrad osem odborov, 20 oddelení a kanceláriu primátorky. Uviedla tiež, že výberové konania sa budú vypisovať postupne a nevidí dôvod, prečo by sa nemohli o miesto uchádzať aj súčasní zamestnanci úradu. Primátorka vtedy tiež povedala, že na mestskom úrade sa bude prepúšťať asi v 17 prípadoch. Nakoniec by chcela dosiahnuť počet 235 zamestnancov.

"Usporiadanie jednotlivých oddelení pod odbory bolo určené na základe príbuzných činností jednotlivých oddelení, najväčších väzieb medzi nimi, a to tak, aby jednotlivé oddelenia kooperovali navzájom a vytvorili jeden funkčný celok v rámci úradu," vyjadril sa prednosta MsÚ Jozef Smetana. Dodal, že aj keď sa ráta s ukončením pracovného pomeru niekoľkých zamestnancov, nejde o žiadne hromadné prepúšťanie. Zúženie úradníckeho aparátu predstavuje finančnú úsporu na mzdách a odvodoch.