Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove si zmerajú sily šachoví majstri i mladé talenty

Prešov Open je medzinárodným šachovým turnajom, ktorý sa tradične koná pod záštitou primátora mesta Prešov a Krajského šachového zväzu.

Prešov 23. júla (TASR) – Na niekoľko dní sa Prešov stane centrom hry stratégov a géniov. V priestoroch Hotela Senátor sa uskutoční od soboty (26. 7.) VII. ročník medzinárodného šachového podujatia Prešov Open 2014. Súčasťou turnaja bude aj kultúrno-spoločenské podujatie Šach v meste - Kalokagatiou k šachu a zdraviu. To umožní Prešovčanom vyskúšať si v piatok (1. 8.) od 18.00 h pred mestským úradom spojenie šachu a basketbalu.

„Tento rok dosiahol počet prihlásených účastníkov na šachový turnaj takmer 50 šachistov. Súčasťou týždenného šachového maratónu bude propagačné kultúrno-spoločenské podujatie Šach v meste, ktorého cieľom bude nájsť nových šachistov i priateľov tejto hry,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Podľa vzoru minulého ročníka si účastníci tejto netradičnej akcie budú môcť zahádzať na basketbalový kôš a zároveň aj zahrať šach. Obe disciplíny budú súčasťou jednej hry. Proti sebe budú súťažiť aj vopred postavené tímy zložené zo známych prešovských osobností. Konkrétne pravidlá sa dozvedia pred podujatím.

Prešov Open je medzinárodným šachovým turnajom, ktorý sa tradične koná pod záštitou primátora mesta Prešov a Krajského šachového zväzu. Okrem tradičných podujatí šachových turnajov sa v poslednom období veľmi úspešne aktivizuje aj rozvoj šachu mladej generácie projektom Šach na školách, kde sú zapojené prešovské školy.