Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V priestoroch prešovskej radnice budú poskytovať právne rady zadarmo

Ilustračné foto, Prešov. Foto: TASR – Milan Kapusta

Radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva, s ktorým prišla vlani pilotne Slovenská advokátska komora.

Prešov 15. marca (TASR) - Právne rady zadarmo budú poskytované o niekoľko dní verejnosti v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v Prešove. Radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva, s ktorým prišla vlani pilotne Slovenská advokátska komora (SAK).

"Podľa predsedu SAK Ľubomíra Hreždoviča mala táto aktivita vlani veľký úspech, keď sa do nej zapojilo niekoľko regionálnych advokátskych organizácií a celkovo poskytli radu 380 občanom z celého Slovenska," informoval tlačový referent prešovského MsÚ Milan Grejták.

Pilotná časť projektu sa podľa jeho slov uskutočnila v štyroch krajských mestách. Vďaka podpore myšlienky zo strany radnice a prešovských advokátov sa tak budú v tomto roku poskytovať právne rady zadarmo už aj v metropole Šariša.

"Prešovská radnica na projekte participuje bezplatným poskytnutím priestorov. Osvedčil sa totiž model, keď občania pre radu prichádzajú na mestský úrad, ktorý je prirodzeným centrom diania," podotkol Grejták.

Dodal, že bezplatné právne poradenstvo sa bude poskytovať v zasadacej miestnosti MsÚ v Prešove na Jarkovej ulici číslo 24, a to konkrétne v stredu 22. apríla, v čase od 9. do 14. hodiny.