Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešovčania spísali petíciu proti autoumyvárni pod ich oknami

Ilustračné foto Foto: TASR

Pod petíciu proti autoumyvárni a čerpacej stanici na plyn, ktoré chce súkromný investor postaviť medzi bytovkami na prešovskom sídlisku Sekčov, sa podpísalo okolo 350 ľudí.

Prešov 20. júla (TASR) – Na Čergovskej ulici v Prešove na sídlisku Sekčov chce súkromný investor postaviť medzi blokmi autoumyváreň a čerpaciu stanicu na plyn. Obyvateľom sa to však nepáči a spísali petíciu, pod ktorú sa podpísalo okolo 350 ľudí a žiadajú, aby primátor stavbu zastavil. Kvalita ich života a bývania sa postavením tejto prevádzky podľa nich zníži. Navyše, miesto je vzdialené len niekoľko metrov od dvoch obchodných centier, takže aj dopravná situácia sa tu niekedy značne komplikuje.

„Je pravda, že je to v súlade s územným plánom mesta, no mám pocit, že tam trochu pochybili poslanci za mestskú časť, ktorí mali možnosť preklasifikovať tento pozemok na zeleň a nebolo by tam možné stavať nič. Požiadal som riaditeľa sekcie, aby mi predložil tento spis, opätovne preverím stavebné konanie. Ak to bude možné, zrušíme stavebné povolenie. V prípade, že to možné nebude, máme náhradné riešenie,“ povedal primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.

Navrhuje, aby došlo k zámene pozemkov. Pozemok medzi blokmi, ktorý vlastní súkromný investor, by mesto zamenilo za svoj pozemok v nezastavanej lokalite v okolí budovy rýchleho občerstvenia na konci sídliska. Autoumyváreň a čerpacia stanica by podľa primátora nestála medzi bytovkami, ale zároveň by nebola od pôvodného miesta veľmi vzdialená.