Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Nočná obloha sa napokon na prelome rokov rozžiari aj nad Prešovom

Počas silvestrovského programu čaká Prešovčanov diskotéka, koncert i laserová šou.

Prešov 30. decembra (TASR) - Metropola Šariša vo svojom tohtoročnom rozpočte nevyčlenila peniaze na novoročný ohňostroj. Prešovčania však smútiť nemusia. Ohňostroj napokon predsa len bude.

Mesto Prešov požiadalo v uplynulých dňoch o pomoc podnikateľov. Pôvodným plánom bolo obohatiť silvestrovské oslavy napríklad o laserovú šou, ktorá by bola v porovnaní s ohňostrojom finančne menej náročná.

Posledné vyjadrenia radnice však mnohých príjemne prekvapili. "Prešovčanov čaká vrchol silvestrovských osláv spojený aj s ohňostrojom, aj s laserovou šou a to vďaka miestnym podnikateľom, ktorí na našu výzvu zareagovali," informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Prešovskej samospráve sa tak vďaka pomoci miestnych firiem podarilo ušetriť vyše 3000 eur.

Silvestrovský program v metropole Šariša odštartuje v stredu (31.12.) diskotékou na námestí o 22.00 h. Od 23.00 h do polnoci je na programe vystúpenie prešovskej skupiny Atlantída. Slávnostný večer v centre mesta obohatí laserová šou.

Po polnočnom ohňostroji a slovenskej hymne sa prihovorí ľuďom na námestí prešovská primátorka Andrea Turčanová. Program bude po jej príhovore a prípitku pokračovať približne do 2. hodiny Nového roka diskotékou.