Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prešov získal na projekt elektronizácie služieb 2,4 milióna eur

Primátor Prešova Pavel Hagyari. Foto: TASR/Milan Kapusta

Po zavedení týchto služieb si bude môcť občan ušetriť cestu na úrad a vybaviť si potrebné veci zo svojho počítača či dokonca mobilu.

Prešov 16. februára (TASR) - Zefektívnenie činnosti samosprávy zvýšením rozsahu, kvality a dostupnosti elektronických služieb je hlavným cieľom projektu, ktorý začne realizovať v tomto roku mesto Prešov s finančnou podporou Európskej únie.

Projekt zavedie do praxe poskytovanie tzv. eGovernment služieb, a to prostredníctvom nového integrovaného informačného systému, ktorý bude schopný komunikovať s ďalšou IT infraštruktúrou radnice. Na tomto základe by sa mala zlepšiť dostupnosť služieb mesta pre verejnosť, ako aj zefektívnenie činnosti samotného mestského úradu.

"Po zavedení týchto služieb si bude môcť občan ušetriť cestu na úrad a vybaviť si potrebné veci zo svojho počítača či dokonca mobilu a následne sledovať priebeh vybavovania jeho žiadosti,"
priblížila hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Samospráve poskytne na financovanie projektu Európska únia viac ako 2,4 milióna eur. "Ukazuje sa, že tieto peniaze, ktoré sme získali, budú pozitívne najmä pre občanov mesta, ponuka služieb bude neporovnateľná a výrazne sa zvýši aj komfort pre občanov," skonštatoval primátor Pavel Hagyari. Za pozitívum považuje aj prepojenie systémov základných a materských škôl s mestom, rovnako tak aj mestských firiem.