Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešov spoplatní ďalšie parkoviská a komunikácie

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V rámci novelizácie VZN sa k doteraz trom plateným parkovacím zónam (červená, oranžová, zelená) zavádza aj nové – modré pásmo s ekonomicky najnižšou sadzbou 0,20 eura na hodinu.

Prešov 16. decembra (TASR) – Mesto Prešov spoplatní parkovanie na ďalších komunikáciách, ktoré sú nadmerne zaťažené odstavenými vozidlami. Ide o parkovisko na Krátkej ulici pri Dome smútku pri mestskom cintoríne, ďalej spevnenú plochu na Hollého ulici pred vstupom do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou a komunikáciu na Čapajevovej ulici, kde parkujú vodiči, ktorí idú na vyšetrenie na Polikliniku na Levočskej ulici, alebo si niečo potrebujú vybaviť v centre mesta.

V rámci novelizácie všeobecne záväzného nariadenia mesta sa k doteraz trom plateným parkovacím zónam (červená, oranžová, zelená) zavádza aj nové – modré pásmo s ekonomicky najnižšou sadzbou 0,20 eura na hodinu. Do modrého pásma poslanci zaradili parkovanie na Krátkej a Hollého ulici. Parkovanie na Čapajevovej ulici je zaradené do zeleného pásma s poplatkom 0,30 eura na hodinu.

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová k tomu viedla, že "k súčasným trom parkovacím zónam pribudne modré pásmo. To zahŕňa parkoviská na dvoch okrajových uliciach mimo centrálnej mestskej zóny v blízko centra mesta, ktoré boli doteraz k dispozícii bezplatne. Tieto časti však boli najviac obsadzované vodičmi, ktorí svoje vozidlá odstavili na celý deň a bránili tým v parkovaní účastníkom pohrebov v prípade Krátkej ulice a klientom nemocnice v prípade ulice Hollého".

Poslanci tým rozšírili platné všeobecne záväzné nariadenie, ktoré nadobudlo účinnosť vo februári 2014.