Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Za streľbou v Prešove je zrejme žiarlivosť

Ilustračné foto Policajného auta Foto: TASR

Na mieste zomreli muž a žena, v nemocnici neskôr aj strelec.

Prešov 25. mája (TASR) – Za sobotnou streľbou na parkovisku neďaleko Františkánskeho námestia v Prešove, kde na mieste zomreli muž a žena a v nemocnici neskôr aj útočník, je podľa polície žiarlivosť. Informovala dnes o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Útočníkom bol podľa nej zrejme 26-ročný Drahomír R. z Prešova, ktorý približne o 21.30 h na parkovisku na Ul. Hurbanistov neďaleko Františkánskeho námestia v Prešove, najmenej 11-krát z bezprostrednej blízkosti vystrelil na 27-ročného Richarda G. z obce Víťaz v Prešovskom okrese a 20-ročnú Václavu Ch. z Prešova.

„Žena bola zasiahnutá jednou strelnou ranou do hlavy a muž mal viacnásobné strelné poranenia v oblasti hrudníka. Obom mladým ľuďom týmto konaním boli spôsobené smrteľné strelné poranenia. Pravdepodobný páchateľ Drahomír R. z Prešova si následne sám spôsobil strelné poranenie hlavy, na následky ktorého po prevoze do nemocnice zomrel. S najväčšou pravdepodobnosťou motívom konania bola žiarlivosť,“ uviedla Migaľová.

Polícii sa podarilo zistiť, že Drahomír bol bývalým priateľom Václavy, s ktorou sa pred asi mesiacom rozišiel. Zbraň značky Taurus Brasil ráže 9 milimetrov mal v legálnej držbe.

Hovorkyňa dodala, že polícia doteraz nedisponovala žiadnymi informáciami, ktoré by naznačovali spáchanie takéhoto skutku. Nemajú ani informácie, že by sa podozrivý vyhrážal, alebo inak ohrozoval život poškodených a im blízkych. Krajský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

„Na mieste činu bolo zaistených viacero druhov stôp a iné relevantné veci súvisiace s daným trestným konaním. Taktiež boli vypočutí viacerí svedkovia skutku a zároveň boli vykonané previerky ku kamerovým systémom v meste, a to s dosahom na pohyb dotknutých osôb v čase pred a počas skutku. V tejto chvíli polícia skúma a vyhodnocuje zaistené dôkazy, vrátane výstupov zo súdnoznaleckej pitvy. O tragickej udalosti boli za asistencie policajného duchovného informovaní pozostalí obetí. Ďalšie okolnosti skutku sú predmetom vyšetrovania, polícia na prípade intenzívne pracuje,“ uzavrela prešovská policajná hovorkyňa.

Na mieste zomreli muž a žena, v nemocnici neskôr aj strelec.


Na Františkánskom námestí v Prešove sa v sobotu večer, niekoľko minút po 21.00 h. strieľalo.

Podľa informácií riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Dušana Sabola bola o 21:35 h. na linku 158 oznámená streľba na Františkánskom námestí v Prešove.

Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá našla dve usmrtené osoby v motorovom vozidle a vedľa vozidla ležala ťažko zranená osoba, ktorá zraneniam podľahla v nemocnici.

Iné okolnosti v tomto štádiu nie je možné podľa neho zverejniť a na mieste prebiehajú neodkladné vyšetrovacie úkony. V tomto štádiu nechcel zhodnotiť ani motív ani bližšie okolnosti činu.