Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Študenti Prešovskej univerzity podporili turnajom deti z Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Študentom sa podarilo vyzbierať 301 eur, ktoré poputujú na nákup športových potrieb pre deti zasiahnuté vojnovým konfliktom.

Prešov 23. mája (TASR) - Kolektív študentov Fakulty športu Prešovskej univerzity (FŠ PU) v Prešove v spolupráci s FŠ zorganizoval v uplynulých dňoch benefičný turnaj s názvom zaŠPORTujem. Jeho výťažok poputuje na nákup športových potrieb pre deti zasiahnuté vojnovým konfliktom na Ukrajine. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

S myšlienkou zorganizovať podujatie s charitatívnym zámerom prišli podľa jej slov traja študenti druhého ročníka študijného programu šport pre zdravie, ktorí viedli na univerzite športový krúžok určený pre ukrajinských odídencov – deti ubytované v študentských domovoch PU.

"Pôvodne malo ísť o splnenie úlohy potrebnej na udelenie zápočtu. Zadaním bolo zorganizovať športové podujatie. Keďže sme sa s mojimi spolužiačkami celý semester venovali deťom z Ukrajiny, hneď nám napadlo, aby sme prepojili príjemné s užitočným a zorganizovali benefičný turnaj. Táto myšlienka sa zapáčila aj našim spolužiakom, ktorí sa k nám pridali," vysvetlil jeden z hlavných organizátorov z radov študentov FŠ Patrik Béreš.

"Nesmierne ma teší, že študentov vedieme k tomu, aby si vyskúšali, ako funguje teória v praxi. Zrealizovali podujatie, ktoré má ozaj zmysel a okrem športového zápolenia pomôžeme dobrej veci," uviedla vyučujúca, koordinujúca študentov pri organizácii podujatia, Lenka Tlučáková.

Na turnaji sa zúčastnilo viac ako 80 športových nadšencov, ktorí v rámci 20 tímov súťažili v plážovom volejbale a v streetballe. Myšlienku študentov prišlo podporiť vrátane súťažiacich viac ako 150 ľudí z prostredia univerzity, ale aj mimo nej.

Študentom sa podarilo vyzbierať 301 eur, ktoré poputujú na nákup športových potrieb pre deti zasiahnuté vojnovým konfliktom.

Ako dodala Polačková, športový krúžok, ktorý od marca dvakrát do týždňa na univerzite navštevuje skupina ukrajinských detí, bude aj napriek ukončeniu letného semestra prebiehať vďaka ochote študentov FŠ aj v mesiaci jún.