Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove budú advokáti v stredu poskytovať bezplatnú právnu pomoc

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pilotná časť projektu sa pritom uskutočnila len v štyroch krajských mestách.

Prešov 20. apríla (TASR) – Slovenská advokátska komora (SAK) poskytne pri príležitosti 25. výročia prijatia zákona o slobodnej advokácii a Dňa advokácie bezplatnú právnu pomoc v niektorých mestách na Slovensku. Aj v zasadačke Mestského úradu Prešov na Jarkovej ulici sa v stredu (22.4.) budú poskytovať právne rady zadarmo. V čase od 9.00 do 14.00 h môžu prísť občania za advokátmi pre radu v akejkoľvek právnej veci. Radnica poskytuje priestor pre túto aktivitu bezplatne.

Podľa predsedu Slovenskej advokátskej komory Ľubomíra Hrežďoviča mala akcia veľký úspech aj vlani, keď sa do nej zapojilo niekoľko regionálnych advokátskych organizácií a celkovo poskytli radu 380 občanom z celého Slovenska. Pilotná časť projektu sa pritom uskutočnila len v štyroch krajských mestách.

Vďaka veľkému záujmu prešovských advokátov sa tento rok budú bezplatné rady rozdávať už aj v Prešove, ale aj v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. V bratislavských priestoroch SAK sa uskutoční deň otvorených dverí, kde budú prebiehať aj odborné prednášky pre študentov stredných škôl.

„Počas tohto dňa chceme vytvoriť priestor na dialóg medzi verejnosťou a advokátmi,“ povedal Hrežďovič.