Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V rámci šetrenia bude Prešov v noci vypínať vianočnú výzdobu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vianočná výzdoba v centre mesta sa bude zapínať každý deň, vždy súbežne s verejným osvetlením.

Prešov 22. novembra (TASR) - Mesto Prešov bude v rámci úsporných opatrení v súvislosti s energetickou krízou v noci na šesť hodín vypínať vianočnú výzdobu. Bude rozmiestnená tak ako po minulé roky. Prvý raz ju rozsvietia v piatok 25. novembra.

"V ostatných častiach mesta rozsvietime vianočné osvetlenie vrátane vianočných stromčekov 6. decembra. Na Mikuláša bude rozsvietený aj hlavný vianočný stromček na námestí pri konkatedrále a svetelné inštalácie v južnom parku," uviedol pre TASR hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Vianočná výzdoba v centre mesta sa bude zapínať každý deň, vždy súbežne s verejným osvetlením. "V rámci šetriacich opatrení budeme výzdobu v nočných hodinách vypínať, vždy na šesť hodín, každú noc," vysvetlil Tomek.

Prešovské vianočné trhy 2022 sa začnú v piatok a potrvajú do 22. decembra. Niekoľko gastrostánkov bude otvorených aj v termíne od 26. decembra do 6. januára 2023. Okrem predajných stánkov s tovarom a občerstvením mesto pripravuje aj dva charitatívne stánky.

"V posledný deň kalendárneho roka pripravujeme bohatý silvestrovský program s novoročnými príhovormi a ohňostrojom," dodal Tomek.