Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prešov: Verejnosť má 30 dní na pripomienkovanie návrhu územného plánu

Mesto Prešov Foto: TASR/Milan Kapusta

Finálne prerokovanie a schvaľovanie Zmien a doplnkov 2015 sa predpokladá koncom tohto roka v mestskom zastupiteľstve.

Prešov 23. júla (TASR) – Obyvatelia mesta Prešov majú v týchto dňoch možnosť oboznámiť sa s novým návrhom Zmien a doplnkov 2015 Územného plánu mesta Prešov. Po spracovaní a vyhodnotení všetkých podnetov je k dispozícii na mestskom úrade i na stránke mesta. Plynie zákonná 30-dňová lehota na jeho pripomienkovanie.

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, zverejnený návrh zmien a doplnkov obsahuje 132 zmien funkčného využívania pozemkov na území mesta, na 40 miestach zaznamenáva skutočnosť, že na nich už bola realizovaná plánovaná výstavba. Do záväznej časti je tiež zapracovaná nová hierarchia cyklistických trás podľa riešenia generelu cyklistickej dopravy, upravený regulatív pre umiestňovanie reklamných zariadení a podstatne doplnený regulatív na umiestňovanie staníc mobilných operátorov na území mesta.

Návrh zmien a doplnkov je v tlačenej forme v plnom rozsahu pre verejnosť k nahliadnutiu na oddelení územného plánovania a urbanizmu mestského úradu. Jeho hlavné časti sú však zverejnené aj na internetovej stránke.

Počas 30-dňovej lehoty je k nemu možné podať na mesto pripomienky písomne alebo elektronicky. V rámci obdobia určeného na pripomienkovanie sa uskutoční aj verejné prerokovanie návrhu s odborným výkladom prístupné pre všetkých občanov a záujemcov. Uskutoční sa 5. augusta o 16.00 h vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Prešove (MsÚ).

Na mestský úrad bolo v predchádzajúcom období doručených 165 podnetov od obyvateľov, vyše 50 návrhov bolo zapracovaných do návrhu z vlastných poznatkov pracovníkov oddelenia územného plánovania a urbanizmu MsÚ a doručené boli aj podklady od 12 dotknutých štátnych organizácií a obcí. Finálne prerokovanie a schvaľovanie Zmien a doplnkov 2015 sa predpokladá koncom tohto roka v mestskom zastupiteľstve.